Daniel Ridings

Bräckavägen 17, SE-437 42 Lindome, Sweden
e-mail: dlridings@hotmail.com
 
Home St. Louis Edwardsville, Il. Greenville, Il. Series Recent Bio
Pågående arbete

Bakgrund

När jag kom till Sverige 1977 kunde man hitta undangömda på herrarnas pissoarer vid Korsvägen slagord som Nigger go home! eller Svartskallar ut ur Sverige! undertecknade oftast av NRK, Nordiska Rikspartiet. Dessa var inga åsikter med bredd spridning utan begränsade sig till toaletter och om de hittades på mer allmän plats så tvättades de bort nästan omedelbart.

Utlänningshat kunde man inte kalla det. Jag var själv utlänning. Jag kom från USA och även om den svenska polisen undrade ett och annat om mitt privata liv under ett par års tid, så bottnade det inte i något mer än en önskan att hålla folk borta om det gick. En blond amerikan var inte en svartskalle. Så här nästan 25 år efteråt vill inte ens mina barn gå med på att jag är en utlänning. Det är fult att vara en utlänning.

När en utlänning kommer till Sverige får man lära sig illa kvickt att hålla käften. Svenskarna vill inte veta vad du tycker om Sverige om det inte är beröm. Så jag gjorde det. I över 20 år har jag varit tyst och beskedlig. På senare tid har jag tröttnat.

Nästa