Daniel Ridings

Bräckavägen 17, SE-437 42 Lindome, Sweden
e-mail: daniel@dlridings.com
 
Home St. Louis Edwardsville, Il. Greenville, Il. Series Recent Bio
Pågående arbete

Projektet

Jag minns min reaktion för 25 år sedan när jag kom till Sverige: ett sterilt, monotant, livlöst samhälle där man valde vad man skulle bli som stackars 15-åring och sedan fortsatte på den utstakade banan. I universitetets kataloger fanns det hundratals linjer och valde man något utanför listan, fick man ständigt frågan: vad blir man? Vad tycker jag om Sverige? Jag vet faktiskt inte. Det kvittar.

Men vad tycker andra utlänningar om Sverige? Hur ser Sverige ut idag? Fem procent av Sveriges befolkning består av muslimer, men de bor inte här i Lindome. Visst, visst, vi har snabbutiken som öppet och nedsättande kallas för Turklivs och ett bostadsområde i centrum som klart avviker från villorna och radhusen, men Lindome är knappast representativt.

Så jag åker spårvagn. Någon gång i veckan ställer jag mig vid Drottningtorget och tar en vagn ända ut till sluthållplatsen. Jag antecknar med ord och bild. Snart är jag nog arbetslös och då blir det ännu mer tid för detta. Än så länge är det bara början.

Föregående

Nästa